Kuchyňské nože Fiskars Taiten - Novinka

Jednou z nejvýraznějších vlastností nožů Fiskars Taiten je jejich čepel vyrobená z titanu. Titan je výrazně lehčí než nerezová ocel, což snižuje hmotnost nožů Fiskars Taiten až o 40 % oproti srovnatelným nožům z nerez oceli. Na ostří jsou laserem naneseny částečky karbidu titanu, které udržují nůž až 4x déle ostrým než standardní nože. Moderni designový projev dokonale kombinuje ergonomii, styl a vynikající vyvážení. Nerezové zesílení a zakončení rukojeti vyvažuje nůž a činí ho jedinečným. Ergonomická trojrozměrně texturovaná rukojeť pro dokonalý úchop. Materiál TPE je odolný proti skluzu a příjemný na dotek. Doporučujeme ruční mytí.

Rádce

Údržba kuchyňských nožů Fiskars

Údržba kuchyňských nožů Fiskars

Sortiment nožů Fiskars nabízí nože s rozličnými materiály čepelí a držadel pro různé druhy krájení. Držadla nožů Fiskars jsou vstřikována přímo na čepele a tím se zaručí dokonale těsný spoj, který zabraňuje usazení bakterií mezi čepelí a držadlem. Materiály a spojení držadel umožňují bezpečné krájení mokrou i mastnou rukou. Mnoho nožů Fiskars má také velkou zarážku prstů, která minimalizuje jakékoli riziko sklouznutí prstů na čepel.


Jak vybrat správný kuchařský nůž

Jak vybrat správný kuchařský nůž

Nůž je pro kuchaře jako štětec pro malíře. Je to nástroj, se kterým tráví většinu svého času a se kterým tvoří svá kulinářská mistrovská díla. Proto je pro každého kuchaře, ať už profesionála nebo amatéra, naprosto nezbytné mít kvalitní nože pro každou z činností, které se v kuchyni provozují. Ať už krájíte zeleninu nebo filetujete ryby, kvalitní a ostrý nůž vám umožní dělat přesnější řezy a vaše vaření bude mnohem efektivnější. Dobře vyvážený nůž se navíc mnohem snadněji drží a ovládá, což snižuje únavu ruky a umožňuje kuchaři pracovat mnohem déle.